Krienuose marinuota vištiena su keptais pievagrybiais ir paprikomis

Šis patiekalas, lyginant su daugeliu mano „makliavonių” atrodo labai paprastas, tačiau iš tikrųjų itin skanus. Vištiena labai įdomiai atskleidžia krienų ir paprikos poskonius.

Tiesa, kaip tik šiandien kita populiari blogerė parašė, kad esą yra 2 maisto gaminimo būdai – su daug prieskonių ir „išlaikant natūralų maisto skonį”.

Susimąsčiau, kad man patinka naudoti daug prieskonių, tačiau… Niekad nesutiksiu, kad tai kaip nors kenkia natūraliam maisto skoniui. Mano supratimu, natūraliam maisto skoniui labiausiai kenkia riebalai ir netikę padažai su milijonu cukraus.

Būtent prieskonių vartojimas padeda šių klaidų išvengti. Jei žmogus naudoja kokybiškus prieskonius, tai jis tikrai nemarinuos kiaulienos majoneze ir nekeps vėliau keptuvėje, sklidinoje aliejaus. Ir, žinoma, neapipils kepsnio kokiu klaikiu pirktiniu padažu, kurio 2 ingredientas etiketėje – cukrus.

Net ir gaminant šį patiekalą labai svarbu nepadauginti aliejaus. Maistas neturi virti riebaluose.

Na, o dabar apie tai, kaip pasigaminti šį paprastą, bet skanų patiekalą.

Tam reikės:

500 – 600 gr vištienos

100 – 200 gr makaronų

1,5 – 2 raudonojų paprikų

1 – 2 geltonųjų paprikų

5 – 8 didelių pievagrybių

5 – 7 didesnių česnako skiltelių

Poros šaukštų krienų

Kelių šaukštų sojos

Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

Žiupsnio 7 Ievos namai čili kario

Žiupsnio 7 Ievos namai „Bebro uodega“ prieskonių mišinio

Žiupsnio dašio

Kelių žiupsnių krapų

Žiupsnio žaliosios paprikos miltelių

Žiupsnio Provanso kvapiųjų žolelių mišinio

Žiupsnio juodųjų pipirų

Žiupsnio 5 pipirų mišinio

Smulkiai pjaustytų džiovintų pomidorų

Žiupsnio druskos

Žiupsnio 7 Ievos namai „Panč masala“ prieskonių mišinio

Į mėsos marinavimui skirtą indą įpiti kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, kelis šaukštus sojos, įdėti tiek pat krienų ir apibrastyti čili kariu, prieskonių mišiniu „Bebro uodega”, dašiu, krapais, žaliosios paprikos milteliais, juodaisiais pipirais, 5 pipirų prieskonių mišiniu, smulkiai pjaustytais džiovintais pomidorais, įpjaustyti porą skiltelių česnako. Viską sumaišius gerai įtrinti vištieną ir palikti pastovėti šaldytuve 4 – 24 val.

Prieš kepant mėsą, kepimo indą įtrinti alyvuogių aliejumi, susipjaustyti paprikas, česnaką bei pievagrybius, viską suversti į kepimui paruoštą indą, apibarstyti druska, juodaisiais pipirais ir „Panč Masala” prieskonių mišiniu. Jei reikia, įpilti dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišyti (daržovės turi būti lengvai išteptos aliejumi – ne mirkti jame).

Ant paruoštų kepimui daržovių dėti išmarinuotą mėsą, apdengti folija ir kepti orkaitėje 40 – 50 min., palaipsniui didinant ugnį.

Po to nuimti foliją ir kepti dar 10 – 20 min. (kol mėsa gražiai paruduos).

Mėsai kepant, išsivirti makaronus.

Patiekti mėsą ir daržoves su virtais šiltais makaronais.

Serviravimas - skonio reikalas. Aš dažnai patingiu tam skirti laiko, taigi, patiekiu elementariai.
Serviravimas – skonio reikalas. Aš dažnai patingiu tam skirti laiko, taigi, patiekiu elementariai.

Skanaus!

2 atsakymai į “Krienuose marinuota vištiena su keptais pievagrybiais ir paprikomis”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *