Maskarponės sūrio tortas (lengviau nebūna!)

Ar ir Jūs dievinate Maskarponės sūrio tortą? O gal lygiai kaip ir aš manėte, kad jį pagaminti – labai sudėtinga ir tai gali tik patyrę konditeriai? Meskite šiuos mitus iš galvos! Pagaminti gardžiausią Maskarponės sūrio tortą paprasčiau, nei iškepti elementariausią obuolių pyragą. Ir aš nė kiek nejuokauju.

Visas procesas gaminant pirmą kartą užtruko daugiausiai 30 min. (neįskaitant kepimo laiko), o gamybos būdas – toks paprastas ir lengvas, kad tai gali padaryti net vaikas.

Patiekalui pagaminti reikės:

500 gr Maskarponės sūrio

360 gr lieso jogurto

250 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)

Poros stiklinių cukraus

Žiupsnio cinamono

Žiupsnelio vanilės (ne vanilinio cukraus)

Vienos sutarkuotos citrinos žievelės

Mažos stiklinės mandarinų nektaro

Poros arbatinių šaukštelių agaro

Dviejų pakelių sausainių (tinka net „Du gaideliai”)

200 gr margarino

Lašelio aliejaus (nebūtina)

Sausainius reikia sutrinti blenderiu iki miltų, margariną ištirpinti. Tada iš sausainių ir margarino lydinio sumaišyti tešlą (patogu naudoti plaktuvą)  ir sudėti į aliejumi (arba sviestu) išteptą skardą, rankomis stipriai suspausti (kad gautųsi kietas padas). Kepti maždaug 200 laipsnių orkaitėje 10 – 15 min. Po to atvėsinti.

Kol padas aušta, suplakti Maskarponės sūrį, jogurtą, grietinėlę, cukrų, cinamoną, vanilę ir sutarkuotas citrinos žieveles. Mažą stiklinaitę mandarinų nektaro pakaitinti ir sumaišyti su pora šaukštelių agaro. Agaras tirpsta maždaug 85 laipsnių karštyje, taigi, nektarą reikia užkaitinti beveik iki virimo. Be to, agaras labai greitai stingsta – nieko blogo, jei ims stingti dar stiklinaitėje. Agarui ištirpus (pradėjus stingti), mandarinų nektaro ir agaro mišinį supilti ir įplakti į Maskarponės sūrio masę. Tirštą masę dėti ant atvėsusio sausaininio pado ir formuoti pagal savo skonį. Galima papuošti vaisiais ar uogomis (turėjau tokių planų, bet pamiršau įsigyti ingridientų). Pagamintą patiekalą palikti porai valandų šaldytuve (aš laikiau per naktį).

Skanaus!

O štai ir rezultatas!
O štai ir rezultatas!

Vienas atsakymas į “Maskarponės sūrio tortas (lengviau nebūna!)”

  1. Trintu avieciu sluoksnis, maskarpones surio ir grietineles su cukraus pudra, trintu gaidelio sausainio ir sokolado. I pirma ir antra sluoksni sudeti 4 sauksteliai agaro, skystos mases sustingimui. Gardumelis !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *