Žinau, kad daugelis mergaičių nuo vaikystės kepa įvairius pyragus, tačiau aš buvau kepsnių mergaite. Marinuoti mėsą man atrodė daug paprasčiau, nei minkyti tešlą.
Savo pirmąjį pyragą iškepiau tik 29 – erių. Iš nusivylimo savimi. Nes šventai tikiu posakiu, kad „niekas taip nepadeda atgauti pasitikėjimo savimi kaip nauji įgūdžiai”.
Pirmasis mano pyragas nebuvo labai pavykęs, bet šis – antrasis – kur kas vertesnis dėmesio. Ir jis puikiai tinka tiems, kurie nėra labai įgudę elgtis su miltais arba tiesiog nori greito deserto prie kakavos.
Šio pyrago išskirtinumas – gaiva. Nuostabus citrinos aromatas jaučiamas su kiekvienu kąsniu, o tešla maloniai drėgna ir nestringa gerklėje.
Patiekalui pagaminti reikės:
3 vidutinių kiaušinių
Stiklinės cukraus
1,5 – 2 stiklinių miltų
250 gr rikotos sūrio
50 – 60 gr margarino
Žiupsnio cinamono
Pusės citrinos žievelės (sutarkuotos)
Poros šaukštelių kepimo miltelių
Kelių konservuotų persikų (papuošimui)
Kiaušinius išplakite su cukrumi, cinamonu, citrinos žievele ir kepimo milteliais. Tada įdėkite rikotos sūrį, išlydytą sviestą ir plakite toliau, kol taps vientisa mase. Į šią masę palaipsniui (geriausia plakant) supilkite miltus ir maišykite, kol tešla taps vientisa, be gumulėlių.
Pagamintą tešlą sudėkite į kepimo skardą, papuoškite pjaustytais persikais (kurie ne tik gražiai žiūrėsis, bet ir skaniai valgysis) ir kepkite maždaug 200 laipsnių temperatūroje 40 – 60 min.
Skanaus!
P.S. Puikiausia vartoti šiltą su garuojančia kakava. Ypač greta šviečiančios Kalėdų eglutės.