Kai vienam artimam pažįstamui pasigyriau, kad pradedu išmokti gaminti pyragus, tai jis toli gražu nesusižavėjęs atsakė „ir tuo prarandi savo unikalumą”. Turiu sutikti, kad pradėjau prarasti ne tik unikalumą, bet ir formas. Taigi, vėl dalinuosi receptu maisto, kuris sveikas, nekaloringas ir svarbiausia… beprotiškai skanus. Tokios sriubos perdozuoti neįmanoma. Ir ji tikrai nenusės ant Jūsų šlaunų ar užpakalio.
Patiekalui pagaminti reikės:
2 mažų molūgų (arba 1 vidutinio dydžio)
0,5 – 1 pailgos raudonosios paprikos
2 vidutinio dydžio svogūnų (arba 1 didelio)
6 – 9 vidutinio dydžio česnako galvučių
Poros saujų šparaginių pupelių (tinka šaldytos)
4 – 7 didelių pievagrybių
Žiupsnio Provanso kvapiųjų žolelių mišinio
Žiupsnio druskos
Žiupsnio juodųjų pipirų
Žiupsnelio 7 Ievos namai kvapiojo kario
Žiupsnelio 7 Ievos namai azijietiško kario
Žiupsnio 7 Ievos namai „Panč masala“ prieskonių mišinio
Žiupsnio krapų
Žiupsnio petražolių
Keleto lašų sojos
200 – 400 gr krevečių
Poros šaukštų margarino
Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
Moliūgą ir papriką supjaustyti (kitų daržovių nebūtina), įtrinti druska, kariais, juodaisiais pipirais, krapais, „Panč masala“ prieskonių mišiniu, pagardinti česnakais ir kepti orkaitėje alyvuogių aliejumi ištepta skarda, kol apskrus (20 – 40 min.) aukštoje temperatūroje (230 – 250 l.).
Per tą laiką užvirinti vandenį, įpilti žiupsnelį alyvuogių aiejaus, šiek tiek druskos ir suversti daržoves virti. Daržovėms verdant, užkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi bei margarinu (santykis maždaug 50:50) ir suversti atšildytas krevetes. Kepant pagardinti keliomis smulkiai pjaustytomis šesnako galvomis, petražolėmis, juodaisiais pipirais ir soja (pilti ant kepančių krevečių). Krevetės iškepa per porą min., tai svarbu viską padaryti labai greitai. Ar krevetės jau tinkamos valgyti, aš nustatau ragaudama. Iškepusias krevetes galima palikti pastovėti keptuvėje, o išvirusias daržoves šiek tiek praaušinti (mano blenderio nerekomenduojama naudoti aukštesnėje, nei 80 laipsnių temperatūroje) ir sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Tiekiant, į sriubos dubenėlį pagal skonį įmesti krevečių, išmaišyti ir… valgyti.
Skanaus!