Šis receptas skirtas tiems, kas mėgsta „pažaisti” virtuvėje, nesugalvoja, ką daryti su moliūgu arba pavargo valgyti miško grybus su virtomis bulvėmis.
Patiekalas turėtų patikti norintiems neįprasto, švelnaus, bet neprėsko skonio.
Gaminant, namai kvepia moliūgais ir kokosų pienu, o paragavus gomurį užlieja persipynę grybų, kokosų, moliūgo skoniai. Nors gali atrodyti, kad šie ingredientai sunkiai dera, tačiau kol kas tai vienas labiausiai pavykusių kulinarinių eksperimentų.
Patiekalui pagaminti reikės:
400 – 600 gr vištienos filė
6 – 8 vidutinio dydžio bulvių
500 gr moliūgo
Poros žiupsnių baltosios garstyčios (grūdeliais)
Žiupsnio 7 Ievos namai čili kario
Žiupsnio smulkinto imbiero
Poros šaukštų sojos
Poros žiupsnių smulkinto cinamono
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Poros žiupsnių druskos
8 – 10 vidutinio dydžio česnako skiltelių
Žiupsnio Provanso kvapiųjų žolelių mišinio
Žiupsnio raudonosios paprikos miltelių
1 raudonosios paprikos
550 ml miško grybų
Keleto šaukštų kokosų pieno
Poros žiupsnių krapų
20 – 50 gr sūdyto „Dvaro” sviesto
Keleto šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio kardamono
Apibarstyti mėsą baltosios garstyčios grūdeliais, 7 Ievos namai čili kariu, smulkintu imbieru, cinamonu, juodaisiais pipirais, Provanso kvapiųjų žolelių mišiniu, krapais, raudonosios paprikos milteliais, kardamonu, apipilti soja, užpjaustyti porą skiltelių česnako ir įtrynus palikti pastovėti 4 – 24 val. (šaldytuve).
Prieš kepant mėsą, nusilupti bulves, nulupti ir supjaustyti moliūgą. Pasūdyti vandenį ir virti moliūgus su bulvėmis apie 40 min.
Daržovėms jau verdant, išmarinuotą mėsą dėti į vidutiniškai įkaitintą keptuvę ir kepti alyvuogių aliejuje po kelias minutes ant abiejų pusių.
Mėsai kepant, susipjaustyti papriką, 5 – 7 skilteles česnako, pasiruošti apvirtus miško grybus (blogiausiu atveju – pievagrybius). Viską versti į keptuvę ir kepti dar apie 20 min. Kepant pabarstyti pipirais, druska (jei grybai sūdyti, druskos berti nebūtina). Po maždaug 20 min. įpilti kokosų pieno ir pamaišius kepti dar apie 10 – 15 min.
Mėsai su padažu baigiant kepti, nupilti nuo bulvių ir moliūgų vandenį, įdėti sūdyto „Dvaro” sviesto ir išplakti plakikliu iki purios konsistencijos. Jei trūksta – įberti dar druskos.
Galima patiekti ir su šviežiomis daržovėmis, tačiau man asmeniškai skonis geriau atsiskleidžia be jų.
Skanaus!